16 x random facts over Skyler

16 x random facts over Skyler

Random feiten-lijstjes; ik ben er dol op. Van mezelf heb ik er al heel wat gedeeld, maar ook over Skyler, zijn rituelen en trekjes kan ik een boekje open doen. Vandaag deel ik 16 random weetjes over mijn heerlijke peuter.

1. Skyler is dól op witte chocopasta en ook van chocolade kruidnoten at hij voornamelijk de witte.

2. Skyler loopt ontzettend vaak op zijn tenen, iets dat hij heeft overgenomen van Raymond. Alles is gecheckt en het is niet om een medische reden, maar waarschijnlijk gewoon een familietrekje.

3. Ik ben gezegend met een kindje dat heel goed zelf kan spelen. Hij kan zich gerust een uur lang vermaken met zijn spullen van Brandweerman Sam of een treinbaan. Heel erg fijn, voor een moeder die thuiswerkt. Ik denk dan ook dat dat daardoor komt. Al sinds Skyler geboren is weet hij dat mama af en toe moet werken en dat ik niet altijd samen kan spelen. Hij kan zich daardoor prima zelf vermaken.

4. Van papa heeft hij het op zijn tenen lopen; van mij heeft hij het pulken aan zijn nagels en velletjes. Iets wat hij snel moet gaan afleren!

5. Skyler is een enorme knuffelbeer. Een paar keer per dag wil hij knuffelen en regelmatig komt ‘ie even naar me toe gelopen om me te bedolven onder de kusjes.

6. Skyler is momenteel 98 centimeter en zit daarmee nét iets onder de gemiddelde lijn. Een prima score voor een kindje dat een maand te vroeg ter wereld kwam.

7. Een mandarijn mag worden gepeld, maar niet in stukjes gemaakt worden. Skyler wil zelf de stukjes een voor een eraf halen en opeten.

8. Skyler houdt absoluut niet van patat. Ik weet niet of hij het echt niet lust, maar het blijft wel altijd staan.

9. Skyler onthoudt ontzéttend veel. Regelmatig hoor ik in de auto dat we hier al eens hebben gereden en soms heeft hij het over situaties die een paar maanden geleden al zijn gebeurd.

10. Skyler komt nooit zelf uit zijn eigen bed en vraagt iedere ochtend netjes ‘mama, mag ik uit?’

11. Skyler is pánisch met zijn haar. Hij wil zijn haren nooit wassen, absoluut geen gel erin en ook zeker niet naar de kapper. Er is volgens mij nooit wat gebeurd waardoor hij dit zo erg vindt, maar vervelend is het soms wel. Gek want de eerste keer kapper verliep probleemloos en ook douchen was altijd een feestje als babyzijnde. Ook begonnen we al vrij snel met haarlotion en dergelijke.

12. Het nachtlampje van Skyler is een led-spookje van Ikea. Zonder deze slaapt hij thuis absoluut niet en als ‘ie ’s nachts leeg is, roept hij één van ons om hem weer aan te zetten. Op vakantie hebben we hem ook mee, maar bij opa en oma doet hij het zonder spookje.

13. Skyler is absoluut geen goede avondeter. Terwijl hij overdag prima zijn brood, crackers, beschuit en fruit eet, zijn er maar zelden avonden dat er daadwerkelijk een hele maaltijd naar binnen gaat.

14. Voor het slapen worden sokken uitgetrokken in bed. Niet op de commode als we zijn pyjama aandoen. Verander niks aan dit ritueel, want Skyler kan dan helemaal van slag zijn, haha.

15. Als Skyler je niet verstaat zegt ‘ie altijd ‘wat zeg je tegen mij?’ En dat klinkt altijd schattig en bijdehand tegelijk.

16. Thuis noemen we Skyler nóóit Sky, alhoewel we dat wel verwacht hadden toen we de naam bedachten. Raymond zegt vaak gewoon Skyler; voor mij is het vaker vriendje of draakje <3

Schermafbeelding 2017-01-20 om 11.01.11

Share:

9 Reacties

 1. 21 januari 2017 / 10:23

  Leuk zo een lijstje. Een eigen persoontje met zijn eigen dingen. Ook wel herkenbaar.

 2. Rebecca
  21 januari 2017 / 11:57

  Leuk lijstje! Nummer 15 vind ik echt te grappig en schattig!
  Mijn neefje (bijna 4) zegt ook altijd, weet je nog vroeger.. en komt dan met hele verhalen over iets van een paar maanden geleden. Dat kind heeft een geheugen, niet normaal!

 3. 21 januari 2017 / 12:10

  Leuk! En dat ‘wat zeg je tegen mij?’ klinkt inderdaad best een beetje bijdehand, maar wel leuk.

 4. MrsLaan
  21 januari 2017 / 14:13

  Luuk loopt ook op zijn tenen, heeft ie ook van zijn vader hihi…..en hij pulkt aan velletjes…maar dat komt van beide families (ikzelf doe het alleen niet) Luuk kan trouwens ook heel goed zelf spelen…maar ik werk niet. Ik denk ook dat het vooral in hem zit….mijn man en ik konden en deden die vroeger ook graag. Leuk hè, om echt die karaktertjes te kennen en te herkennen! Ben benieuwd hoe Skyler gaat reageren op zijn broertje….

 5. 21 januari 2017 / 17:48

  Nummer 14, sokken uitdoen in bed haha, ik moet meteen weer denken aan zijn uitspraak die hij tegen Raymond zei wat je laatst in je blog beschreef hahah

 6. Cindy
  30 januari 2017 / 10:22

  Aaah “vriendje” .. Dat zeg ik ook vaak tegen Mels: Goedemorgen vriendje (als ik hem uit zijn bedje haal)

 7. 2 februari 2017 / 09:49

  Leuk dit! ook voor jezelf later. en ik zie ook veel overeenkomsten met mijn monster 😉 wat is sommige gevallen wel geruststellend is hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.