10 things that piss me off

10 things that piss me off

Een tag die me, vooral nu ik zo lekker hormonaal ben, op het lijf is geschreven. Ik hou ervan om te klagen en er zijn genoeg dingen die ik heel, heel, heel vervelend vind. Wat heerlijk om dit lijstje te maken; 10 things that piss me off. Omdat het fijn is om af en toe even lekker tekeer te gaan. De tag is bedacht door Maris en Nesrin. Ik ben er even goed voor gaan zitten om mijn gal te spuwen. Lol.

– Zit je even lekker naar mooie tassen te kijken online en heb je nét besloten dat je het écht niet mag kopen; staat je hele scherm vol met Google ads mét die veel te mooie en veel te dure tassen. Voor dagen! Probeer je dan maar in te houden.

– Heb je het hele huis aan kant en alles netjes opgeruimd; je vent is net een uurtje thuis en o-ve-ral staat wat. Daar liggen de schoenen, daar de jas, daar de sleutels, daar de tas. Ruim je spullen op!

– Een heel artikel in WordPress schrijven, het willen opslaan en vervolgens ontdekken dat alles weg is. WHY?

– ‘Verkopers’ aan de deur die beweren dat ze alleen wat komen geven en niks komen verkopen. Om vervolgens het cadeau weer terug te vragen omdat je je niet wil inschrijven. Voor niks gaat de zon op, I get it, maar hou dan gewoon je mond en beweer niet dat je écht niet voor een verkoop komt.

– Veel coole aanbiedingen treffen in een winkel, vervolgens met jouw favoriete item bij de kassa staan en dan horen dat precies dat merk niét afgeprijsd is. Ja joh, doen ze gewoon even.

– Dat je als hondeneigenaar direct met een scheef oog wordt aangekeken als er ergens poep ligt terwijl de katten van ál jouw buren wel iedere dag door jouw tuin banjeren om even hun sporen achter te laten. En voor de record: mijn hondje poept niet op de stoep en ja, ik ruim het gewoon netjes op.

– Anonieme toetsenbordhelden die het bloed onder je nagels vandaan halen en even hun zegje willen doen onder het mom van ‘vrijheid van meningsuiting’. Shoot.

– Dat je je kind net verschoond hebt en dat ‘ie daarna zijn hele broek vol poept. Want ja, het poept nu eenmaal lekkerder in een schone luier. Kun je weer aan de slag.

– Het bel-me-niet register. Heeft dat ooit weleens gewerkt? Ik word gek van al die bedrijven die maar blijven bellen. Anonieme telefoontjes neem ik nu dus ook nooit meer op. Sorry als je anoniem belt als vriendin of familie; stuur maar een app’je met ‘dat was ik!’

– Als mensen je op de weg snel inhalen en de auto dan snel nog even voor de jouwe gooien waardoor je vol op de rem moet. Held, nu heb je wel één heel plekje gewonnen en ben je een seconde eerder thuis. Sukkel.

Vertel eens: wat is voor jou écht een irritatiepuntje? Verwacht trouwens ook nog maar een deel 2. En een deel 3, deel 4 en deel 5…

Share:

13 Reacties

 1. 9 april 2017 / 07:39

  Pakketbezorgers die niet het geduld hebben om bij de voordeur te blijven wachten, terwijl je vliegensvlug naar de deur sprint… kun je het pakje weer bij de buren ophalen.

  • Lisanne
   9 april 2017 / 10:24

   Die pakketbezorgers erger ik me ook kapot aan!! Tegenwoordig proberen ze het niet eens meer bij de buren, maar kan je het de volgende dag pas ophalen bij de supermarkt… Irritant als je er wel op zit te wachten!
   Onze kat Piest en poept gewoon bij ons in de tuin en hebben ook gezegd tegen de buren dat ze haar moeten wegjagen. Ze weet gelukkig precies waar haar kattenbak is 😉
   Owja… En dat belmeniet gedoe werkt idd voor geen meter! En dan je telefoon 2sec over laten gaan en dan alweer ophangen want het duurt te lang…

 2. Lisette
  9 april 2017 / 07:45

  Haha zoiezo t verkoop praatje aan de deur!! Haaaatelijk!! We hebben nu een speciale sticker op de deur…. aanrader! 🙂

 3. 9 april 2017 / 07:49

  Bah, wegpiraten kan ik ook echt niet tegen. Mensen die op een slakkentempo invoegen en jij zit erachter. Mensen die niet optrekken voor een groen stoplicht waardoor er uiteindelijk maar 1 auto door kan rijden. Dat soort dingen… ergernissen!

 4. 9 april 2017 / 09:10

  Haha veel dingen zijn echt super herkenbaar! Hondenpoep op de stoep is zo vervelend, goed van je dat je het gewoon opruimt. Daar kunnen heel veel mensen nog een voorbeeld aan nemen!
  Liefs

 5. Didi
  9 april 2017 / 09:52

  Bah ja kattenpoep en -pis. Houd je katten binnen, het zijn geen wilde beesten die buiten moeten zijn zodat ze lekker in de tuin van de buren kunnen poepen. Ze plassen zelfs tegen mijn vuilnisbakken op het balkon aan.
  Mensen die hun loslopende hond niet onder controle hebben is ook zo’n ergerpuntje. Niet fijn als je besprongen en gebeten! wordt tijdens je rondje hardlopen.

 6. 9 april 2017 / 10:29

  Vooral het niet opruimen van he vent, zó irritant!!!!!!!

 7. Bettine
  9 april 2017 / 11:08

  Jaaaa die katten!!! Hou ze lekker binnen ik laat mijn hond ook niet in jou tuin schijten en kotsen..of ze staan tegen je fiets aan de zeiken zucht!

 8. 9 april 2017 / 11:19

  De zin die ik het meest uitspreek hier in huis is ‘dat had ik NET opgeruimd/schoongemaakt/opgevouwen’ 😐

 9. 9 april 2017 / 13:52

  hahaa zo herkenbaar en hier is irritatiepunt nummero unno dat ik me hele toko heb gepoetst en er dan een paar pubers of een bouwvakker binnen komt stormen met hun bagger poten…….
  wasgoed wat ik heel strak en netjes opvouwd en netjes in de kasten leg om vervolgens te zien dat alles uit de kast is getrokken…aangetrokken, uitgetrokken en weer terug GEPROPT in de kast ligt of erger voor de wasmaschine terwijl ze het niet eens echt aan gehad hebben

 10. 9 april 2017 / 14:19

  Punt twee. Sowieso! En inderdaad al die kutkatten die in mn tuin poepen terwijl ik elke dag een snauw krijg: ruim je het wel op? Als mn hond nét op zn hurken zakt en ik mn hand in mn zak steek om een zakje te pakken. Aaaaargh!!!!

 11. Coco
  10 april 2017 / 10:32

  Misschien zit niemand hier op te wachten, maar ik dacht ik deel het toch (sorry).
  Ik was het zelf ook zat dat kranten je maar kunnen blijven bellen dus toen de krant me (alweer) belde heb ik doorgevraagd waarom ik niet van ze af kwam… Als je klant bent geweest kunnen ze je gewoon blijven bellen ook al ben je aangemeld bij het bel-me-niet register. 🙁 Als je dus echt niet meer gebeld wil worden dan moet je bij het gesprek aangeven dat je uit het klanten bestand verwijderd wil worden (‘recht van verzet’). Moet je wel opnemen om het door te geven 😛 ( https://www.bel-me-niet.nl/vragen/wat-het-recht-van-verzet)

 12. 13 april 2017 / 22:40

  Ik smijt gewoon direct de deur weer dicht als er een verkoper aan de deur staat. Mijn man daarentegen…. Die had laatst bijna een derde Plan-kindje genomen, ‘want die kindjes zijn zo zielig’. Echt hoor, hij laat zich álles aanpraten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *