Yoyo met reiswieg: compacte kinderwagen

Yoyo met reiswieg: compacte kinderwagen

Volgens mij hoef ik jullie niet meer te vertellen hoe enthousiast ik ben over Babyzen’s Yoyo buggy. In eerdere artikelen is ‘ie veelvuldig besproken en in mijn artikel over mijn favoriete kinderwagens en buggy’s staat ‘ie op nummer 1. Maar al die tijd heb ik het over de buggy gehad aangezien ik die heb gebruikt voor Skyler. Er is echter ook een ‘reiswieg’ te koop om de buggy te gebruiken als kinderwagen. En daar wil ik jullie vandaag meer over vertellen, én het laten zien.

De Yoyo van Babyzen is súper compact en daardoor ideaal voor mensen die bijvoorbeeld in de grote stad wonen en geen lift tot hun beschikking hebben, voor mensen die veel reizen of voor personen die het absoluut niet zien zitten om met een groot gevaarte te rijden. Als buggy klap je hem zo in, gooi je hem over je schouder en kun je met kind en al heel simpel naar boven lopen of bijvoorbeeld het vliegtuig in stappen. Maar niet alleen voor kindjes vanaf zes maanden is de Yoyo geschikt; ook voor newborns kan deze wagen een absolute uitkomst zijn, en wel met het reiswiegje erop.

Bij de buggy van Yoyo schaf je heel simpel de Yoyo 0+ set aan. Deze set bestaat uit de reiswieg met slaapzak, een hoofdverkleiner, kap met beugel, regenhoes en de basis om te bevestigen op het frame van de Yoyo+. De prijs van zo’n set is 210 euro voor de nieuwe modellen. Hiermee tover je in één handomdraai de Yoyo buggy om tot kinderwagen. Heel compact, stabiel en ideaal voor mensen die op zoek zijn naar iets kleins voor hun baby.

yoyo

babyzen

babyjungle

Natuurlijk wilde ik het zelf ervaren en ben ik naar Baby Jungle gereden om daar zo’n reiswieg uit te proberen. Ik legde Maddox erin en ben buiten een rondje gaan lopen (oeps, prijskaartje van het meerijzitje vergeten eraf te halen, haha). Ik kan niet anders zeggen dan dat het heerlijk rijdt en dat dit de perfecte oplossing is voor mensen die iets lichts en compacts zoeken. Een buggy rijdt soms wat hard maar de Yoyo rijdt soepel en fijn. De reiswieg is heel zacht en comfortabel voor je kindje door de voering en de slaapzak. Bovendien kun je je kindje vastleggen met riempjes, mocht dat nodig zijn. De reiswieg is geschikt voor kindjes tot zo’n vijf a zes maanden en dat moest ik ook even bekijken. Maddox is inmiddels ruim vijf maanden en precies gemiddeld als het om lengte en gewicht gaat. Hij past nog nét. Bovenop de slaapzak is het nog prima te doen maar in de slaapzak zou ik hem niet heel lang meer kunnen ‘vervoeren’. Dat betekent dus dat als ik de Yoyo als kinderwagen zou gaan gebruiken, mijn kindje met zo’n vijf maanden over moet naar een buggy. Gelukkig kan de Yoyo als buggy in een goede ligstand waardoor dat geen probleem is. Ik heb Maddox immers nu ook over naar de zit van mijn Joolz. Echter is dat wel echt nog een kinderwagenzit en geen buggy. Het is een overweging die je moet maken. Voor extreem lange kinderen zou een grotere kinderwagen geschikter zijn omdat hij of zij anders wel heel snel over moet uit de wiegbak vandaan.

yoyo

babyzen

Ben je zelf klein, woon je bijvoorbeeld in een appartement in een stad zonder lift, reis je veel, zoek je iets compacts én voor een iets kleiner budget? Dan kun je zeker eens kijken naar de Yoyo inclusief reiswieg. Voor 599 euro heb je de gehele set, inclusief buggy, compleet. Er zijn ontzettend veel colorpacks te koop om hem zo naar eigen smaak samen te stellen. Zoals je ziet kan er ook een meerijplankje op bevestigd worden. Bovendien zijn er adapters én een autostoel in samenwerking met BeSafe op de markt om het plaatje compleet te maken.

Wat vind jij ervan? Zou jij deze wagen overwegen?

Share:

4 Reacties

 1. Jessica
  6 oktober 2017 / 09:48

  Is eerlijk niet echt mijn smaak.
  Kleurencombinatie wel maar hou niet van de vorm en van die wielen en vind hem ook wat klein uitvallen als ik Maddox er zo in zie liggen.

 2. 6 oktober 2017 / 09:55

  Goh, ik moet zeggen dat zo’n complete kinderwagenset (buggy + reiswieg) nog best oke is! Tegenwoordig betaal je al gauw zo’n 1000 euro voor een set. Hij ziet er ook nog eens leuk uit!

 3. Stefanie
  6 oktober 2017 / 10:09

  Of ik hem snel zou aanschaffen (mochten wij kinderen mogen krijgen), dan weet ik niet of ik dat doe, al is de opzet erg leuk en ziet hij er ook hartstikke tof uit!

 4. 6 oktober 2017 / 18:00

  Wat ontzettend handig zeg! Hij ziet er nog ontzettend tof uit ook. Makkelijk als je een kleinere auto hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.