Spoken verjagen met de Ghostbusters

Spoken verjagen met de Ghostbusters

‘Mama, zit er geen spook in mijn kamer?’ We zitten in de fase dat Skyler het een beetje eng vindt in het donker, niet alleen naar zijn kamer durft als het licht niet aan staat en me regelmatig vraagt of er geen spook verstopt zit. Ik kan honderd keer zeggen dat spoken niet bestaan, maar een peuter creëert toch zijn eigen wereld. En dus haken we daar mooi op in met de nieuwe set van Playmobil die we ontvingen; Ghostbusters!

– Samenwerking –

De nieuwe collectie van Playmobil bestaat uit verschillende delen en wij krijgen de brandweerkazerne, de Ghostbusters auto Ecto-1 met sirene en zwaailicht, de kleine set met Venkman en Terror Dogs en als laatste Spengler en de geest. Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat de kazerne en de auto een grote hit zijn hier in huis, met zo’n brandweerfreak als Skyler. De brandweerkazerne wordt ingericht als een stoer poppenhuis met bijbehorende Playmobil figuren, de auto wordt onder in de garage geparkeerd en alle spoken worden verjaagd zodra het alarm afgaat.

IMG_0909

IMG_0910

IMG_0911

IMG_0914

IMG_0915

IMG_0916

IMG_0917

IMG_0935

Het leuke van Playmobil is dat alles onderling ook gewoon te combineren is. Zo schreef ik eerder over de shopping-set die we ontvingen en alle figuren, kinderwagens en kleding worden uitgestald in de brandweerkazerne. Want ja, daar woont iedereen tegenwoordig!

Deze nieuwe Ghostbusters-set is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar maar we weten allemaal dat Skyler bijna vier is. We hebben heel bewust iets kleinere onderdelen die snel kwijt kunnen raken achter gehouden, ook een beetje met de reden dat Skyler Maddox wel eens wat speelgoed geeft en die kleine stukjes gemakkelijk in de mond kunnen verdwijnen. Voor de rest is de kazerne en de auto ook prima geschikt voor de iets jongere kinderen. Skyler is er in ieder geval echt dol op. Ook zijn brandweerauto wordt regelmatig naast de kazerne gezet. En andersom: de Playmobil figuren gaan er vaak in de brandweerauto vandoor. De Playmobil-auto Ecto-1 wordt ’s avonds mee naar boven genomen. De sirenes gaan aan, het zwaailicht gaat aan en de hele kamer wordt geïnspecteerd. De spoken zijn verjaagd en Skyler kan daarna prima slapen omdat zijn kamer spook-vrij is gemaakt. Het is fijn om zo op spelenderwijze mee te gaan in hun fantasie en van iets vervelends iets heel tofs en cools te maken. Als ik in de woorden van Skyler mag spreken.

IMG_1079

IMG_1083

IMG_1085

Playmobil Ghostbusters is vanaf nu te koop in de winkels;
De Ghostbusters brandweerkazerne kost 79,99, de Ecto-1 auto (de grootste hit hier in huis!) kost 46,99, Stay Puft Marshmallow Man kost 21,99, Slimer en hotdogkraam 16,99, Venkman en Terror Dogs 12,99 en als laatste, Spengler en geest 7,99. Absoluut een aanrader om op de lijst te zetten voor de aankomende feestdagen! Meer informatie vind je hier.

mommyhoodad

Share:

2 Reacties

  1. Jessica
    13 september 2017 / 16:37

    O zo knap dit !
    Mijn kids zijn helemaal into Playmobil en ik zag dit al regelmatig voorbij komen maar wou het niet zomaar kopen dus zal op de kerstlijst komen te staan.
    Veel plezier Skyler !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.