Onder-je-kussen-kaartjes

Onder-je-kussen-kaartjes

Rituelen zijn voor ons, en vooral voor Skyler, ontzettend belangrijk. Hij hecht enorm veel waarde aan vastigheid en bekende dingen. De avonden verlopen dan ook altijd hetzelfde en als er íets niet klopt, kan Skyler daar best wel mee zitten. Zo gaat hij altijd met papa naar boven om tanden te poetsen, waarna ik hem voorlees. Laatst was ik ziek en nam Raymond het voorlezen over omdat ik moest rennen naar de badkamer. Raymond las voor en toen ik weer de kamer in kwam, dacht Skyler dat ík nu een boekje zou gaan voorlezen. Toen dit niet het geval was, was hij echt wel even van slag. Normaliter lees ik dus voor, doe ik daarna het nachtlampje aan, het grote licht uit, krijgt hij een kus van me en zeg ik ‘welterusten Skyler, slaap lekker, hou van jou’. Ook allemaal in deze volgorde, anders krijg ik te horen dat ik het niet goed doe. Haha. Het avondritueel is voor ons een perfecte, vaste afsluiter van de dag.

Nu zouden we hier nog een stapje extra toe kunnen voegen; het bespreken van de dag. Of, als het aan Annet, de bedenker van Onder-je-kussen-kaartjes ligt, gebruiken we het avondritueel om je kind te vertellen wat je aan hem of haar waardeert. Ook een heel mooi gebaar. Over die kaartjes wil ik het vandaag even hebben. Ik vind het idee namelijk fantastisch!

2017-02-11 13.10.05

2017-02-11 13.10.13

In een doosje Onder-je-kussen-kaartjes zitten 60 qualitytime momenten. Tijdens het bedritueel vertel je wat je aan je kind waardeert, je schrijft dit op een kaartje en daarna leg je het -voor extra sprankeling- onder het kussen. Het verhaal gaat namelijk dat wanneer je tekst onder je kussen legt, je deze ‘s nachts in je opneemt… Hoe en wat maakt eigenlijk niet uit; het is een prachtig gebaar naar je kind toe. Om de dag op een mooie en positieve manier af te sluiten. Hoe druk het ook was, wat voor gevecht je ook hebt gehad en hoeveel gestoei het soms ook is met je peuter. We houden enorm veel van ze en met dit kunnen we het extra laten blijken. En wie weet krijgen we ook eens een kaartje terug, als ons kind kan schrijven…

2017-02-11 13.10.39

2017-02-11 13.11.01

2017-02-11 13.11.11

2017-02-11 13.11.55

Ik vind het concept ontzettend leuk en vooral heel waardevol. Hoe fantastisch is het om je kind even die extra blijk van waardering te geven? Of om misschien wel samen zo’n kaartje in te vullen aan het einde van de dag? Je kunt het natuurlijk op veel manieren inzetten. En daarna bewaar je ze in het mooie doosje en heb je een geweldige herinnering voor later. Ja, ik ben fan!

De onder-je-kussen-kaartjes kosten 14,95 en zijn verkrijgbaar via deze webshop.

2017-02-11 13.12.23

Share:

4 Reacties

 1. 12 februari 2017 / 09:33

  Super leuk concept zeg! Het zijn dit soort kleine dingen die het doen

 2. 12 februari 2017 / 14:04

  he wat leuk dit!! de meiden zijn er wat te oud voor denk ik maar ook leuk om kado te doen

 3. Jessica
  12 februari 2017 / 14:41

  Super leuk!
  Ik denk vooral mijn dochtertje van 4 hier iets gaat aan hebben.
  O wat kan zij ook van slag zijn als er iets veranderd aan de gewoonte.
  En ik wil haar laten weten op elke manier dat het ok is zoals ze is en haar complimentjes geven door de goede dingen in het licht te zetten.
  Misschien ook handig om het negatieve in een positief zinnetje te zetten.
  Ze word graag voorgelezen en o wat gaat ze die tekeningen mooi vinden.
  Ik ga er dan ook een plakboek over maken met de nodige bedfotokes bij enz ja dit word leuk !
  Ik ga meteen naar de webshop !

 4. 12 februari 2017 / 15:11

  Wat een super leuk concept!! Had er nog nooit van gehoord. Leuk leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.