Onbewust groente voor jouw kleuter

Onbewust groente voor jouw kleuter

Groenten eten; terwijl Maddox alles naar binnen werkt wat ‘ie voorgeschoteld krijgt en overal van smult (duimen draaien dat dit zo blijft!), is het bij Skyler al maanden een strijd. Gelukkig zien we de laatste paar weken -vooral sinds hij naar school gaat- verbetering, maar het is nog niet zoals het zou moeten zijn. Fruit vindt ‘ie heerlijk en dat eet hij dan ook veel; groente laat hij negen van de tien keer staan. We maken er geen strijd meer van en hopen maar gewoon dat het een (ietwat lange) fase is. Tot die tijd zijn we creatief om in ieder geval hier en daar wat naar binnen te krijgen.

Toen ik van Magioni gele pizzabodems binnen kreeg zag ik mijn kans. Deze speciale bloemkool pizzabodems met een vleugje kurkuma voor de kleur zijn speciaal gelanceerd om te vieren dat Magioni nu ook bij Jumbo te koop is. En geel roept naast Jumbo nog iets: emoji’s! De bodems bestaan voor 40% uit bloemkool en bevat dus 70 gram groente. Als je hem ook nog eens belegt met groente, kun je zo 150-200 gram groente naar binnen krijgen. Het is nog steeds gezonder om gewoon bloemkool voor te schotelen maar als je net zo’n drama-eter hebt als ik, kun je er een heuse pizzaparty van maken. En dat deden wij afgelopen weekend.

IMG_2826

IMG_2940

IMG_2942

IMG_2943

Samen met Skyler dook ik de keuken in voor een echte emoji-pizza. Normaal is de kurkuma niet toegevoegd maar om de samenwerking met Jumbo goed te lanceren, moest er natuurlijk een gele pizzabodem verschijnen. Ik ontving niet alleen de bodems, maar ook wat toppings om er een waar feestje van te maken; paprika, kaas, mozzerella, olijven. We volgden het recept en niet veel later haalden we een verantwoorde pizza uit de oven.

Allereerst maalden we een gele paprika fijn voor de ‘saus’, vervolgens gingen we snijden en gezichtjes maken. We smeerden de gezonde saus over de pizzabodem, Skyler legde de gezichtjes erop (‘eentje blij en eentje boos, mama!’) en na een paar minuten in de oven hadden we heuse emoji-pizza’s. Het was even afwachten of Skyler dit wel zou gaan eten. Het smaakt dan niet naar bloemkool; er zit natuurlijk een hoop groenten op, iets dat niet in Skylers woordenboek voor komt. De olijven werden er haarfijn af gepeuterd maar de rest? ‘Lekker mama! Pizza!’ En zo heeft ‘ie toch wat paprika en bloemkool naar binnen tijdens de pizzaparty. Hij genoot van het klaarmaken en vond het nog lekker ook. Win!

IMG_2945

IMG_2946

IMG_2947

IMG_2948

IMG_2949

IMG_2954

IMG_2955

IMG_2956

Natuurlijk heb ik zelf ook even de proef op de som genomen en samen met Raymond een pizza gedeeld. In de verte proef je inderdaad een beetje bloemkool maar ik snap ook wel dat kids dit lekker vinden. Met de juiste toppings maak je echt heerlijke, meer verantwoorde pizza’s klaar. Ook voor jezelf, als je een iets gezondere optie wil dan de originele pizzabodems. Ben je toch nog een beetje verantwoord aan het snacken! Fijn voor in de weekenden. Lekker met je kinderen de keuken in en samen die pizzaparty beginnen. I like!

Magioni is naast de verkooppunten AH en Plus nu ook verkrijgbaar bij Jumbo. Ben jij al bekend met hun pizza’s?

IMG_2957

IMG_2960

IMG_2962

mommyhood

Share:

4 Reacties

 1. Monique
  16 november 2017 / 21:16

  Ja! Ook de pompoenvariant en courgette al geproefd. Met de juiste toppings (tonijn en ansjovis bv en light mozzarella) is het zelfs Wright watchers proof 🙂

 2. 17 november 2017 / 10:07

  ze zijn idd lekker die bodems maar wij maken het toch dan weer liever zelf omdat er toch nog wel het een en ander aan “rotzooi” inzit voor ons. maar het is voor een kind natuurlijk super handig hem dit zo. naar binnen te laten werken 😀 hier verstopte en doe ik nog steeds groente door het eten heen haha

 3. felice
  18 december 2017 / 21:13

  Hoi!! Beetje off-topic, maar ik vind je placemat fantastisch.. Ik weet dat je het ding in een andere post al eens genoemd hebt, maar kan het niet meer vinden. Mag ik vragen waar deze van is?
  Groetjes!

  • Shirley
   Auteur
   18 december 2017 / 22:51

   We Might Be Tiny!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.