Nieuwe stroller in town: Bugaboo Fox

Nieuwe stroller in town: Bugaboo Fox

Bugaboo heeft een aantal mooie kinderwagens op de markt; de Cameleon, Bee, Donkey, Buffalo en de runner voor alle rennende moeders die dat graag achter de kinderwagen willen doen. Aan dit mooie lijstje kan komende maand een nieuwe stroller worden toegevoegd; de Fox. Deze heeft het meeste weg van de Cameleon maar heeft hier en daar toch geweldige aanpassingen.

Het persbericht vertelt ons dat dit ‘de ideale kinderwagen is voor ouders die hun oude levensstijl niet willen opgeven zodra ze kinderen krijgen’. Ik vind dit altijd een gekke opmerking, aangezien een kinderwagen daar niet per sé invloed op heeft en je als ouder deze verandering doormaakt. Maar ik snap wel wat ze bedoelen als je naar de aanpassingen kijkt. Met de wielen manoeuvreer je jezelf door de meeste straten en bochten waardoor je lekker op pad kan de stad of natuur in, door de vering van het middenscharnier heeft jouw baby geen last van hobbels, het gevoerde hoofdkussen zorgt voor extra comfort waardoor jouw kindje prima lang in de wagen kan liggen, het onderstel is robuust maar licht, makkelijk in een keer in te klappen, blijft ingeklapt goed staan, je kunt hem helemaal mixen en matchen naar eigen smaak en, niet geheel onbelangrijk als je daar bewust mee bezig bent, de bekleding is gemaakt van hergebruikte pepflessen. Bovendien is de zit hoger dan bij de Cameleon waardoor je kindje gezelliger bij je aan tafel zit en is de boodschappenmand groter én makkelijker bij te komen.

bugaboo-fox-detailed-image-1

bugaboo-fox-detailed-image-2

bugaboo-fox-product-image-1

bugaboo-fox-product-image-2

bugaboo-fox-product-image-3

bugaboo-fox-product-image-4

bugaboo-fox-product-image-5

Je kunt dus wel zeggen dat het het design van de Cameleon heeft, het stabiele en goed geveerde onderstel van de Buffalo en het toch wel makkelijk inklapbare en wendbare van de Bee. Wat mij betreft levert Bugaboo een geweldige wagen af die perfect in de rest van het rijtje van hun al mooie strollers past. De Cameleon sprak me het meeste aan maar ik denk zomaar dat de Fox mijn nieuwe favoriet gaat worden. Vooral in de kleur Blue Mélange is het een plaatje. Ik heb hem zelf nog niet gezien dus kan geen review schrijven of een échte mening vormen over hoe het rijdt en hoe ‘ie eruit ziet, maar mocht je op zoek zijn naar een kinderwagen en twijfelen tussen de Cameleon en de Fox, dan kun je op de website van Strolleria kijken. Zij vergelijken de twee wagens uitvoerig met elkaar en zo kun je een goede, weloverwogen keuze maken.

De Bugaboo Fox is vanaf 1 maart verkrijgbaar bij alle Bugaboo verkooppunten. De Nederlandse verkoopprijs heb ik nog niet kunnen vinden; in Amerika kost hij 1199 dollar, iets meer dan de Cameleon. Wat vind jij ervan?

bugaboo-fox-lifestyle-image-1

bugaboo-fox-lifestyle-image-4

bugaboo-fox-lifestyle-image-5

Share:

10 Reacties

 1. 2 februari 2018 / 15:03

  Wederom een mooie kinderwagen van Bugaboo, maar ik vind het altijd zo’n nadeel dat die bak zo laag en diep is! De bak mag best wat dieper zijn, dat lijkt me namelijk best fijn voor een klein baby’tje qua geborgenheid. Maar zo laag vind ik echt een nadeel omdat ik als vrij lange vrouw dan best ver moet bukken, en mijn vriend al helemaal. Denk niet dat het uiteindelijk een Bugaboo gaat worden hier!

  • Shirley
   Auteur
   2 februari 2018 / 15:34

   Ik ben zelf 1.60 en vond de hoogte zelf erg fijn toen Skyler nog een baby was en wijzelf Bugaboo reden. Het ging me pas tegenstaan toen Skyler in de zit ging zitten en dus vaak met zijn hoofd laag ten hoogte van de tafel zat. Toen dacht ik wel echt ‘hmm, ik wil een hogere wagen.’ En het was inderdaad beetje lastig voor mijn vriend, die 1.90 is. Dan kun je toch beter naar een Joolz of Stokke kijken, die zijn veel meer geschikt voor langere mensen én als je eenmaal de zit gebruikt zit je kindje gezellig hoog bij je aan tafel 🙂

   • 2 februari 2018 / 17:50

    Ja zeker! Mutsy heeft ook fijne hoge wagens (alleen ook daarvan zijn de buggy’s wat lager).

    Ik moet zeggen dat ik de Bugaboo die jij hebt gehad je ook goed vond staan, maar als je inderdaad wat kleiner bent dan zal die wagen ook beter bij je passen dan bij iemand van mijn lengte of langer.

    • Carmen
     2 februari 2018 / 18:25

     Hoi! Wij hebben een Bugaboo Buffalo en daarvan is de bak een stuk hoger dan de cameleon. Ik ben 1.80 en voor mij werkt het prima!

     • Shirley
      Auteur
      2 februari 2018 / 19:10

      Ja, de Buffalo is overall iets robuuster en groter en dus ook wat hoger dan de Cameleon en de Fox uit dit artikel 🙂

     • 5 februari 2018 / 16:30

      Ah, goed om te horen! Dan moeten we die ook nog even testen in de winkel. 😉

  • inge
   16 april 2018 / 00:00

   Klopt de Buffalo gaat verdwijnen, is ook niet meer te koop op de website van bugaboo zelf .

   Maar het goede nieuws , de fox !
   wat een verademing is deze kinderwagen zeg, hoge bak en zitting.
   Rijd soepel, makkelijk wendbaar.
   Na dat ik begonnen ben met de Bugaboo Cameleon 3 , ook een top wagen ( alleen lage bak en zitting ). Daarna een blauwe maandag de Joolz Geo2 gehad , dat was zo niet onze wagen . En nu hebben we de fox, safe the best for last !

 2. Jessica
  2 februari 2018 / 15:07

  Wauw wat een mooie wagen !

 3. Iris
  3 februari 2018 / 15:51

  ik heb begrepen dat de Buffalo gaat verdwijnen. En dat de Fox daarvoor in de plaats zou komen.

  • Shirley
   Auteur
   3 februari 2018 / 16:00

   Hmm, daar heb ik nog geen bericht van ontvangen maar ben benieuwd 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.