Musthave: Newborn-set voor de Stokke Tripp Trapp

Musthave: Newborn-set voor de Stokke Tripp Trapp

De Stokke Tripp Trapp kinderstoel hebben we nu zo’n drie jaar in huis. Het was de allereerste kinderstoel die we voor Skyler hadden en ondanks dat we daarna een stoel van een ander merk hebben geprobeerd en vervolgens over zijn gegaan op de Stokke Steps omdat ik dat design het allermooiste vind, is de Tripp Trapp wel een stoel die we bewaard hebben voor een eventuele tweede. We hebben hem in het begin graag voor Skyler gebruikt. Het is een klassieke, tijdloze stoel die je bij heel veel ouders wel thuis ziet staan. Niet zo gek, aangezien je hem stapsgewijs kunt ombouwen tot gewone stoel en je er daardoor jarenlang plezier van kunt hebben. We hebben hem al die tijd op zolder bewaard en sinds kort staat hij weer beneden. Mét op de stoel een Newborn set, die ik van Stokke ontving voor Maddox.

DSC_6577

DSC_6596

Maddox gaat richting de drie maanden en de tijd van de hele dag slapen ligt alweer eventjes achter ons. Maddox is nieuwsgierig, wil overal bij zijn, heeft onwijs veel interesse in zijn grote broer en wil alleen nog maar rechtop zitten. De box vindt ‘ie niks aan en in de Sleepyhead ligt hij alleen nog als hij gaat slapen. Voor de rest wil hij zitten, zitten en nog eens zitten. Om hem heen kijken en de wereld bewonderen. Nu is hij natuurlijk nog veel te klein om daadwerkelijk in een kinderstoel te zitten, maar met de Newborn set van Stokke heb je een geweldige oplossing te pakken. Dit is een soort baby-ei, zoals ik hem noem, die je op de Tripp Trapp kunt bevestigen. Je kindje zit dan heel comfortabel, stevig en iets rechtop in de stoel. Hij is al direct geschikt voor na de geboorte, alhoewel wij hem pas echt fanatiek zijn gaan gebruiken sinds een week of vier. Na de geboorte vond ik Maddox nog zo klein, dat ik hem toen liever in de Sleepyhead had liggen.

De eerste weken hebben we hem eigenlijk vrij weinig gebruikt omdat Maddox voornamelijk bij mij lag, in de draagzak zat of zich in de Sleepyhead vermaakte. Sinds een week of zes hebben we de Stokke Tripp Trapp met deze babyset in gebruik -waarvan zo’n drie weken intensief- en ik kan wel zeggen dat het een aanwinst is. Maddox zit bij me als ik in de keuken bezig ben, kan naast me zitten als ik wat moet doen voor de site en kan er gezellig bij aan tafel worden geschoven als we zitten te eten. Het leuke is ook dat er een speelboog wordt bijgeleverd, waar je bijvoorbeeld een muziekdoosje of knuffel aan kunt bevestigen. Deze hebben we nog niet gebruikt maar ga ik eerdaags wel even bevestigen.

DSC_6603

DSC_6614

Ik ben heel groot fan van het design van de Stokke Steps die we momenteel voor Skyler gebruiken. Hier heb je ook een newborn-set bij in de vorm van een wipstoel. Echter zijn wij voor de set voor de Tripp Trapp gegaan. Enerzijds omdat we de Steps nog voor Skyler gebruiken; anderzijds omdat ik het een fijner idee vond dat Maddox iets dieper in dit ‘ei’ zat. De babytoevoeging van de Steps is een stuk minder diep. Wel is het design daarvan weer prachtig en kun je het natuurlijk gebruiken als wipstoel door hem simpelweg te demonteren van de stoel. Dat is met de set voor de Tripp Trapp niet mogelijk. Voor ons niet erg aangezien we nog een wipstoel hadden maar als je het allebei wil hebben, kun je ook eens kijken naar de Stokke Steps kinderstoel en de toevoeging voor een newborn.

Er zit een standaard hoes bijgeleverd die heel gemakkelijk gewassen kan worden. Ook verkoopt Stokke nog leuke hoezen om te variëren en zijn er diverse mensen en webshops die zelf hoezen verkopen. Zo kreeg ik de mijne van een vriendin; haar moeder had de hoes gemaakt voor me. De hoes is niet noodzakelijk omdat er standaard eentje bij zit, maar kan de stoel wel nét iets meer afmaken.

Wat mij betreft is de Stokke Tripp Trapp Newborn set een absolute musthave. Het maakt het voor het kindje gezellig om overal bij te kunnen zitten en je kunt hem zeker een aantal maanden gebruiken tot je kindje zelfstandig genoeg kan zitten. Eigenlijk vanaf dag 1 dus al. Een vriendin van me gebruikt hem nog voor haar zoontje van zeven maanden, dus je kunt er echt lang plezier van hebben. Daarna bouw je de Tripp Trapp stoel weer om voor een stapje verder met behulp van een babyzit.

De Tripp Trapp stoel kost 189 euro. De Newborn set kost 89 euro.

* De kinderstoel heb ik jaren geleden gekregen van een webshop; de Newborn set ontving ik onlangs voor Maddox van Stokke zelf.

DSC_6617

DSC_6620

DSC_6625

DSC_6628

Share:

4 Reacties

  1. 12 juli 2017 / 10:24

    ik vind dit ideaal he!! helemaal mee groeibaar!!

  2. 12 juli 2017 / 12:16

    Wij hebben hier nu twee TrippTrapps aan tafel staan, zo gezellig! Voor Nilo hadden we al de newbornset gekocht en toen al zoveel plezier van gehad. Nu wordt ie nog meer gebruikt want we zitten veel meer aan tafel als gezin en dan is het zo leuk dat Loa er ook bij kan zitten. Ik heb haar er ook vaak in als ik aan het koken ben, schuif haar dan richting de keuken en zo wordt ze ook vermaakt want ze willen inderdaad steeds meer zien en rondkijken!

  3. 12 juli 2017 / 16:45

    Ja stiekem zou ik ook super graag zo’n stoel enz willen, maar de prijs. Wij houden het nu nog even bij een wippertje en straks hangend stoeltje. Tot we verhuist zijn naar een iets grotere woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.