Lichte, warme salades van Albert Heijn

Lichte, warme salades van Albert Heijn

In Griekenland merkte ik het al: mijn eetlust was heel ver te zoeken. Ik had op dat moment nog geen positieve test in mijn handen, maar wel een licht vermoeden dat het raak zou kunnen zijn en ik zwanger was. Ik kreeg ’s ochtends met veel moeite een bakje Griekse yoghurt naar binnen en ook ’s middags en ’s avonds lukte het me niet om mijn bord leeg te eten. Terwijl ik normaal best een snoeper ben tijdens vakanties en ik altijd rekening houd met een kilootje erbij, was dat nu helemaal niet aan de orde. De zwangerschapstest op de laatste dag van deze vakantie bevestigde mijn vermoeden: zwanger! En dat was voor mij dan ook direct de oorzaak van de verminderde eetlust. Tijdens onze vakantie naar Italië was het niet veel anders en ook thuis is het niet verbeterd; mijn eetlust is weg. Ik eet wel, maar heel weinig. Ik ben heel misselijk, maar merk ook dat ik gewoon geen trek heb. En nu ben ik stiekem wel héél erg blij met die -2 kilo op de weegschaal aangezien dat de eindstand in april toch iets minder erg maakt, maar toch moet ik er goed opletten dat ik wel genoeg naar binnen krijg. Vooral fruit en groente. Alles voor de baby!

Toen ik door Albert Heijn benaderd werd om hun nieuwe warme maaltijdsalades te proberen, zei ik dan ook direct ja. Ik ben absoluut geen salade-eter omdat ik toch wel vaak wat warms mis in een gerecht, maar nu leek het me de perfecte gelegenheid. Salades mét warme ingrediënten. Lichte maaltijden die toch voor voldoende voedingsstoffen zouden gaan zorgen. Nu het wat kouder wordt, neigen mensen – ook ik – toch snel naar warme, wat zwaardere gerechten als stamppotten en pastaatjes. Althans, tot voor kort. Want nu moet ik er eerlijk gezegd niet aan denken om hutspot, boerenkool of zuurkool naar binnen te werken. Deze salades klonken me dan ook als muziek in de oren; warme maaltijdsalade Provençaalse groenten met aardappelwedges en vinaigrette, warme maaltijdsalade Griekse kipgyros met aardappelwedges en tzatziki dressing (hé, flashbacks naar Griekenland en de bijnaam van de baby, Carly!) en de warme maaltijdsalade Italiaanse worstjes met aardappelwedges en witte wijnazijn vinaigrette. We kregen ze alle drie toegestuurd en hebben ze dit weekend getest. Terwijl Raymond zich waagde aan de Provençaalse groenten, stortte ik me op de Griekse kipgyros. De Italiaanse worstjes deelden we.

dsc_4250

dsc_4251

dsc_4253

De salades zitten in de welbekende plastic verpakkingen van de Albert Heijn waar je ook hun andere, koude, salades in vindt. Echter bestaan deze warme maaltijdsalades uit twee verschillende verpakkingen; in de saladebak vind je namelijk nog een bakje met de op te warmen ingredienten. je verwarmt ze 4-5 minuten om ze vervolgens aan de rest van de salade te voegen. Roeren en eten maar! Alhoewel ik geen liefhebber ben van salades, vond ik de Griekse kipgyros héérlijk! De warme ingrediënten zorgen ervoor dat ik het lekkerder vind, het voor mij vullender wordt en ik meer het idee heb dat ik een echte, goede maaltijd eet. Vooral tijdens de wintermaanden heb ik toch behoefte aan warm voedsel dus deze ingrediënten maakten voor mij echt de salade.

2016-10-23-18-36-00

2016-10-23-18-36-27

Deze salades zijn licht maar voor mij momenteel voedend genoeg, helemaal met de aardappelwedges en het vlees erbij. Mijn vriend is een héél grote eter en was nog niet helemaal verzadigd aan het einde van de avond. Zijn antwoord: ik vind dit vooral heerlijk tussen de middag als lunch. Verantwoord, warm en lekker! Terwijl de kipgyros mijn favoriet was, is de Provençaalse groenten bij Raymond goed in de smaak gevallen. Over de Italiaanse worstjes zijn de meningen een beetje verdeeld. We vinden de ingrediënten los van elkaar héél lekker, vooral de worstjes smaken erg goed, maar gezamenlijk zijn we er niet heel erg weg van. Maar die andere twee gaan zeker nog eens op tafel komen. Het is voor mij in ieder geval een fijne manier om toch de voedingsstoffen binnen te krijgen, maar niet propvol en misselijk de avond te eindigen. En extra fijn: het staat binnen vijf minuten op tafel. Ideaal na een drukke dag of een lui weekend.

De warme maaltijdsalades kosten tussen €4,79 en €5,19 per stuk en zijn verkrijgbaar in de drie bovenstaande varianten. Vanaf nu te koop bij Albert Heijn. Enne, deze week in de aanbieding!

Dit bericht is in samenwerking met Albert Heijn.

Share:

3 Reacties

 1. Marja
  1 november 2016 / 06:27

  Mmm zien er lekker uit!

 2. 1 november 2016 / 11:45

  ik heb die stoommaaltijden geprobeerd en die waren ook niet verkeerd en dat ondanks ik totaal niet van die voorverpakte dingen houd. ik ga deze ook eens proberen !

 3. Bo
  1 november 2016 / 15:51

  Ziet er niet slecht uit. Als énorme eter zal het voor mij niet voldoende zijn als avondmaaltijd, maar wel als lunch denk ik 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.