Heb jij een uitvaartverzekering?

Heb jij een uitvaartverzekering?

Al zodra we heel erg klein zijn, worden we voor keuzes gesteld en moeten ouders voor ons bepaalde beslissingen maken. Wat willen we op brood? Wat voor kleding willen we aan? Naar welke crèche brengen we ons kindje? Welke basisschool wordt het? De middelbare school? Bijbaantjes? Noém het maar op. Wat dat betreft zit het hele leven aan elkaar vast met keuzes en heeft alles wat we doen grote of kleine gevolgen voor nu of in de toekomst. Waar we eigenlijk niét zo bij stil staan en wat we al gauw vergeten, is onze toekomstige uitvaart en een desbetreffende uitvaartverzekering om de kosten te dekken. Misschien niet echt een heel gezellig onderwerp om mee bezig te zijn, maar toch eentje om in je achterhoofd te houden. Het is namelijk iets wat je gewoon enorm vaak vergeet. Of in mijn geval: waar ik helemaal niet zo mee bezig ben. Straks met twee kindjes vind ik het toch erg prettig om in ieder geval dingen vast te hebben staan. Want waarom wel een inboedel-, zorg- en autoverzekering, maar geen verzekering voor de uitvaart en je wensen vastleggen? Tsjah, daar heb ik zelf ook niet echt een antwoord op. Zoals ik al zei: gewoon omdat je er niet zo snel aan denkt.

Net zoals veel verzekeringen die we afsluiten, is een uitvaartverzekering iets wat er bij moet gaan horen en vanzelfsprekend wordt, vind ik. Je verzekeren voor een uitvaart die er toch ooit zit aan te komen. Want als ik iets niet wil, is het dat er voor mijzelf, of voor mijn partner en/of kinderen, niks vast staat en niks geregeld is. Aangezien een begrafenis of crematie tegenwoordig al gauw tussen de € 6.500,- en € 11.000,- kost (wow, wist ik niet!) is het toch fijn als je bepaalde uitgaven gedekt kunt hebben door daar nu al mee bezig te zijn.

Bij Monuta, de uitvaartverzorger en uitvaartverzekeraar, heb ik op de website mijn geboortedatum ingevuld en daar kwamen verschillende premies uitgerold. Zo kan ik mezelf al voor 7,60 per maand verzekeren voor een uitvaart ter waarde van 7000 euro. Voor nog geen 11 euro per maand is alles tot 10.000 euro gedekt. Het fijne is dat kinderen tot 18 jaar gratis worden meeverzekerd en je zo dus alles voor het hele gezin kunt regelen. Naast dit alles regelt Monuta ook de uitvaart zelf. Je kunt alle wensen al vastleggen en zo berekenen wat het allemaal zou kunnen gaan kosten. En nee, dat is alles behalve leuk om bij stil te staan. Maar hoort het niet gewoon bij het leven? En hoe fijn is het dat je zelf op dat moment nog een beetje de touwtjes in handen hebt? Zo weet ik van mijn moeder bijvoorbeeld wat ze wel –en vooral niet- wil, maar heb ik voor mijn vader én zelfs voor mijn vriend geen enkel idee.

Ik ben straks moeder van twee en dat maakt me veel meer bewust van alles in het leven. Het kan allemaal zo snel voorbij gaan en het kan allemaal anders lopen dan je gepland had. Toen ik dit artikel ging schrijven dacht ik dan ook; ‘verrek, dat heb ik zelf ook nog helemaal niet geregeld!’ En ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt. Het tikt namelijk allemaal zó snel aan. Ik heb op de website van Monuta wat dingen aangevinkt waar ik aan denk als ik aan mijn eigen uitvaart voor me zie. De kosten waren toen al 9900 euro zonder écht dingen te hebben vastgelegd en mijn wensen te hebben besproken. Ik heb me nooit beseft dat dat zo duur is, ook vanwege het feit dat ik –gelukkig- nog geen afscheid heb hoeven nemen van dierbaren die dicht bij me staan waardoor ik zelf met een uitvaart aan de slag moet.

Ik ga er met Raymond eens voor zitten (hij heeft wel al een uitvaartverzekering!) en wil het voor mezelf én de kinderen ook even vast gaan leggen. Je kunt het maar beter gedekt hebben, ook al is het maar een gedeelte… Kijk voor meer informatie op de website van Monuta.

Heb jij een uitvaartverzekering?

Dit bericht is een advertorial.

Schermafbeelding 2017-02-08 om 14.52.39

Share:

9 Reacties

 1. Sarina
  10 februari 2017 / 07:41

  Toen we verschillende verzekeringen nodig hadden omdat we gingen samenwonen heb ik ook gekeken naar de uitvaartverzekering. Geen gezellig onderwerp en mijn vriend wilde er niet eens over nadenken. Ik heb het toen voor ons beiden geregeld. Het is fijn om te weten dat mocht er iets gebeuren, de nabestaanden niet hoeven na te denken over de kosten.

 2. Bo
  10 februari 2017 / 08:11

  Tegenwoordig heb ik er ook één! Mijn vriend heeft al een uitvaartverzekering sinds hij heel jong is. Ik wilde er ook al even één (nouja, nog geen jaar hoor, was er daarvoor nooit mee bezig) maar bleef het steeds maar uitstellen. Uiteindelijk heel kort voor mijn bevalling één afgesloten want kreeg echt de kriebels haha. Was stiekem bang dat er wat mis zou gaan ofzo, echt erg 😉

 3. 10 februari 2017 / 08:18

  Ja, ik en mijn dochtertje hebben er eentje ook bij Monuta. Gelijk al met de geboorte geregeld. Geen leuk onderwerp maar vind het heel belangrijk dat dit allemaal geregeld is. Als het eenmaal geregeld is heb je er eigenlijk ook geen omkijken meer naar.

 4. Caro
  10 februari 2017 / 08:42

  Wij hebben er vorig jaar een afgesloten bij Monuta. Omdat onze zoon kanker had gehad werd hij niet meeverzekerd. Au, dat deed pijn. Een poosje geleden kregen wij bericht dat ze dit voortaan wel doen en dat onze zoon dus voortaan ook meeverzekerd is. Dat was een mooie dag 🙂

 5. Cindy
  10 februari 2017 / 09:54

  Sorry Monuta, wij zitten bij de concurrent. Al vanaf dat Mels 3 dagen oud is, hebben we het geregeld. Nu zo’n gezinspolis. Hoort er bij, vind ik. En voor het geld hoef je het niet te doen (maar goed, ik kan niet in andermans portemonnee kijken) en je hoort zoveel schrijnende berichten. Zoals bij Caro, hier bij de reacties, waarbij het gelukkig alsnog wel kon. Fijn Caro!

 6. Lotte
  10 februari 2017 / 13:51

  Zowel mijn moeder als mijn schoonouders zaten zijn al bijna hun hele leven verzekerd en daardoor mijn man en ik afzonderlijk van elkaar ook al ons hele leven. Gelukkig wel want nu ik diabetes type 1 heb zou t afsluiten (gek genoeg) veel duurder zijn. Iets aanpassen kan ik dus niet meer, maar de basis is iig geregeld.

 7. 11 februari 2017 / 12:11

  Zeker iets heel belangrijks om te regelen. Mijn ouders hebben vanaf mijn geboorte voor mij gespaard hiervoor en er is ook bijna geen verzekering meer nodig voor mij. Manlief heeft er wel een, die is verzekerd voor 10.000,-

 8. 11 februari 2017 / 12:14

  wij hebben er allemaal eentje en ook toevallig bij monuta. zijn geen dingen waar je graag bij stilstaat maar wel heel belangrijk

 9. 13 februari 2017 / 09:33

  Mijn ouders hadden al snel een uitvaartverzekering voor mij afgesloten, inmiddels hoeft daar geen premie meer voor worden betaald en als er wat met mij gebeurt is er een bedrag. Maar eigenlijk zou ik ook eens moeten nadenken hoe en wat ik het wil… Al enige wat ik nu kan bedenken zo milieu vriendelijk mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.