Draken van Playmobil voor mijn draakje

Draken van Playmobil voor mijn draakje

Al regelmatig hebben we Playmobil mogen testen hier in huis en keer op keer valt het weer in de smaak. Skyler is echt op zo’n leeftijd dat hij complete verhalen verzint en zich helemaal kan verliezen in zijn eigen wereld. Hoe perfect is Playmobil dan? Na de winkelset en de Ghostbusters-serie, is het nu tijd voor Playmobil in het thema Dragons. Draken voor mijn draakje, zoals ik Skyler altijd noem. Het is weer een absolute hit hier in huis en ik vertel jullie er graag over.

– Samenwerking –

9243_product_detail

9244_product_detail

9247_product_detail

Dragons is het nieuwe thema van Playmobil, in samenwerking met DreamWorks. De collectie bestaat uit een compleet eiland, grote draken, een schip en twee kleinere sets met een ballista en een katapult. Het hele pakket –wij ontvingen het eiland, het schip en een grote draak- kwam binnen toen Raymond er niet was en ik had het zweet al op mijn rug toen ik alle kleine onderdelen en de boodschap ‘opbouwtijd is 120 minuten’ zag staan. Echter viel het me alles mee en klikte ik alle onderdelen zo in elkaar met behulp van de handleiding. Kudo’s voor Playmobil en een schouderklopje voor mama. Het werd met veel geklap en enthousiasme beloond door Skyler en daarna had ik geen kind meer aan hem omdat ‘ie de hele dag zoet was met spelen.

IMG_2063

IMG_2064

IMG_2065

IMG_2066

IMG_2067

IMG_2069

IMG_2070

IMG_2071

IMG_2073

IMG_2074

IMG_2075

IMG_2076

IMG_2077

IMG_2079

Skyler vindt deze set fantastisch en dat komt omdat er van alles te doen is. Zo heeft het eiland lichtjes, kun je een brug optakelen, een gat open en dicht maken waar de Playmobil figuren mee naar beneden ‘vallen’ en kun je de pijlen schieten. Bovendien zijn er deuren, een katapult en natuurlijk genoeg figuurtjes en kleine draakjes om er een geheel eigen verhaal van te maken. Er zijn genoeg ‘vallen’ verstopt om de zogenoemde Vikingen te beschermen tegen de vijand.

Met de boot heeft Skyler zich ook al wat uren vermaakt en de grote draak vliegt regelmatig voor mijn gezicht langs als ik aan het werk ben. Het is voor Skyler heerlijk om zich te verliezen in zijn eigen verhaal als hij uit school komt en ik hoor dan ook regelmatig dat de boot met de Vikingen naar het eiland gaat om aan te vallen en om onderweg een paar draken te vangen. De ‘gevangenis’ op het schip is dan ook een schot in de roos.

Playmobil staat hier in ieder geval altijd garant voor heel wat uren speelplezier en dat is met deze set niet anders. Het blijft leuk dat je onderling alles kunt combineren. Zo hebben we een enorm grote kist waar al onze Playmobil-spullen in zitten. Figuurtjes uit de winkelset worden met het schip vervoerd en de Ghostbusters auto komt regelmatig van pas om de vijanden van de Dragons-set weg te jagen. De fantasie van een kleuter is eindeloos en het is fijn dat je hiermee alle kanten op kan.

Playmobil Dragons is vanaf nu te koop in de winkels. Mijn aanraders zijn absoluut het eiland, Berk, het schip en de draak. Ook alleen met de draak inclusief figuurtje kan al leuk gespeeld worden. Meer informatie en de verkoopinformatie vind je hier.

IMG_2082

IMG_2083

IMG_2086

IMG_2088

IMG_2395

mommyhood

Share:

3 Reacties

 1. Jessica
  9 november 2017 / 09:44

  Hier hebben ze de draken ook die zijn zo knap!
  Het kasteel hebben ze niet maar lijkt me ook wel top om in huis te nemen hier spelen ze met een ander kasteel van Playmobil samen met de draken wat ook gewoon kan.
  Nog veel speelplezier voor Skyler !

 2. 9 november 2017 / 10:32

  i <3 Playmobil hahah ja raar maar waar en het is echt al heel oud maar het blijft leuk vind ik

 3. Sonja Hubregtse
  9 november 2017 / 11:45

  Ziet er echt super leuk uit ! Onze ‘boys’ zouden hier ook uren zoet mee zijn. Stoere sets !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.