7 x mag dit weer terug op de buis, please?

7 x mag dit weer terug op de buis, please?

Thomas de Trein, Brandweerman Sam, Robocar Poli, Bi Ba Boerderij, Bumba, Chuggington, Peppa Pig. Het is maar een greep uit de programma’s die Skyler tegenwoordig kijkt. Allemaal leuk en aardig hoor, maar ik mis de programma’s van vroeger! Uit de tijd dat ik voor school met mijn broertje voor de televisie kroop om onze favorieten te bekijken. Ik ben eens langs de uitpakvideo’s van de kindersurprise eieren, de speelgoeddemonstraties en de Daddy Finger-filmpjes gescrolld en ben gaan zoeken naar tv-programma’s waar je mijn broertje en mij voor kon wakker maken. Oh, jeugdsentiment. Wat was het heerlijk! Dit waren onze favorieten.

Dommel
Oh, één van mijn grootste favorieten; Dommel. Wat was dit leuk en wat krijg ik weer de flashbacks als ik de intro hoor. Dit was echt vaste prik iedere ochtend.

Dino Babies
Jammer dat ik geen Nederlandse filmpjes kan vinden, op deze intro na, want ook Dino Babies behoorde absoluut tot mijn favorieten. Zo lief, zo gezellig en helemaal leuk. Het is toch jammer dat Skyler dit niet meer kan kijken!

Pippi Langkous
Mijn broertje en ik zijn opgegroeid met Pippi Langkous. We keken alles op televisie en we hadden alles op videoband. Honderden keren hebben we alles gezien. Mijn moeder keek altijd alles mee en was net zo in de ban van Pippi als wij, haha.

Bobby’s Wereld
Dit programma was ik eigenlijk een beetje vergeten, totdat ik op zoek ging naar tekenfilms uit de tijd dat ik -maar vooral mijn broertje- wat jonger was. O ja, Bobby’s Wereld! Ik keek dit vooral met mijn broertje mee en oh, wat was het schattig!

Johnny Bravo
Mijn broertje was echt een Cartoon Network-freak en ik denk zomaar dat Johnny Bravo zijn ultieme favoriet was. Ook ik keek dit ontzettend graag mee. Wat vreselijk eigenlijk, haha.

Boes
Ik weet het nog goed; eerst kwam Dommel op televisie en daarna volgde Boes, waar we ook maar al te graag voor bleven zitten.

Calimero
Sluit ik af met iets enorm schattigs: Calimero. Ahhhh! Dit mag ook per direct terug op de buis. Please?

En dan heb ik het nog niet eens gehad over Bassie en Adriaan, Budgie de Kleine Helicopter, Vrouwtje Theelepel… Die goede, oude tijd! Waar keek jij altijd graag naar?

Share:

20 Reacties

 1. 1 april 2017 / 06:21

  Voor mij mogen er ook wel een aantal programma’s terugkomen zoals Barbapapa, Dierenbos is nood enz…

  • Shirley
   Auteur
   1 april 2017 / 09:44

   Vergeet ik zomaar Barbapapa!

 2. 1 april 2017 / 07:30

  Ooh ja dar zijn ook een aantal van mijn favoriete programma’s van vroeger! Zo jammer dat het niet meer op tv is. Ben heel benieuwd waar mijn dochter straks naar gaat kijken. Ik vind veel van de programma’s tegenwoordig zo fel en druk. Stiekem zouden we liever alleen zulke programma’s willen laten zien 🙂

 3. Naomi
  1 april 2017 / 08:15

  Dommel vond ik zelf nooit wat aan, net als Boes. Maar bobby’s wereld, Dino babies, calimero, Johnny bravo en pippi langkous keek ik wel met veel plezier. Net als pokemon, Dennis de Mennis, life with louie, Eek the cat en ik kan nog wel even doorgaan. Vond de programma’s vroeger ook veel leuker dan nu. O ja, en op latere leeftijd keek ik Sabrina, saved by the Bell en sweet valley high graag. Nostalgie!

 4. 1 april 2017 / 09:56

  Haha, super leuk om te zien! Ik ken er een paar van, maar kom ook uit een andere generatie. Ik vind het zo leuk om terug te denken aan tvprogramma’s van vroeger.

 5. Rebecca
  1 april 2017 / 10:05

  Wat een leuke blog!! Ik ben 5 jaar jonger dan jij,maar ik keek ook naar alles hier boven.
  Maar van mij mag ook Beugelbekkie wel weer op de buis haha!

  • Shirley
   Auteur
   1 april 2017 / 10:06

   Ojaaaa, Beugelbekkie! Haha!

 6. 1 april 2017 / 10:18

  jaaaa dommel hhaha zing die liedejs nog zo uit me hoofd net als boes lol.

 7. Sabien
  1 april 2017 / 10:28

  Ja, dommel en Boes waren top! Ook keek ik heel graag Ovide en Maple Town. Vroeger waren de tekenfilms leuker…wat klinkt dat oud, haha!!

 8. Bianca
  1 april 2017 / 11:49

  Calimero en Pippi Langkous worden nog steeds uitgezonden hoor! Wij kijken het regelmatig op NPO 3 Zappelin (vooral op het themakanaal).

 9. Laila van Nieuwenhoven
  1 april 2017 / 13:04

  Cow and Chicken.

 10. Shantal
  1 april 2017 / 19:33

  Zo leuk! En sommige programma’s gaven ook goede boodschappen mee, zorg voor de natuur bijvoorbeeld ( David de Kabouter, Waterschapsheuvel)
  Ik keek ook graag naar programma’s die je hierboven hebt genoemd, maar ook keek ik graag naar The Why why family, Bob in the bottle, samurai pizza cats, tante Soesa vond ik ook leuk 😛

 11. Laila van Nieuwenhoven
  1 april 2017 / 20:49

  Ooh heb je trouwens ook mijn Franse tante Gazeuze gevolgd. Daar was ik helemaal verslaafd aan als kind

 12. Jessica
  1 april 2017 / 21:32

  Mevrouwtje theelepel en de snorkels en de smurfen denk ik nog aan waar ik als kind naar keek.
  Ik zag ook graag die tekenfilm van het menselijk lichaam maar ojee hoe noemt die nu weer????…meisje jongen in een shuttle-achtig ding , ne professor in’t wit met lange baard gingen dan door het lichaam.
  Calimero pippi langkous en dommel keek ik ook heel graag naar.
  De power rangers en scooby-doo waren ook top !
  Bij ons kun je die tekenfilms en series ook nog op de tv bekijken (digitaal) merk wel die minder goed aanslagen bij mijn kids nu.

  • May
   2 april 2017 / 18:18

   Jij bedoelt; Er was eens.. het leven! Met Peter en Psi en professor Globus.

 13. 1 april 2017 / 22:24

  Sommigen zijn nog dagelijks te zien op 1 van de kinderzenders hoor. Soms probeer ik mijn kinderen te overtuigen te kijken haha. Stukje nostalgie. Prachtig!

 14. 2 april 2017 / 06:12

  Jah ik ben het helemaal met je eens. Tegenwoordig vind ik de kinderseries allemaal zo snel, druk en nu niet echt mooi gemaakt. *smile*

 15. 2 april 2017 / 07:19

  Ja leuk ik hou ervan! Hier op de Spaanse televisie word elke dag calimero getoond heel anders met die stemmetjes maar wel leuk!

 16. 2 april 2017 / 17:57

  Haha echt alles (behalve Calimero) vond ik leuk! Met Calimero had ik gewoon niet zo heel veel, maar Dommel en de Dino Babies waren echt heel leuk altijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.