5 x leerzame cadeautjes voor kleuters

5 x leerzame cadeautjes voor kleuters

Als het aan Skyler ligt vraagt hij voor iedere gelegenheid Lego, spullen van Brandweerman Sam of dingen van Paw Patrol. Maar hoe leuk het allemaal ook is en hoe creatief Skyler er ook van wordt met zijn zelf verzonnen verhalen; een beetje leerzaam speelgoed is ook fijn! Voor kleuters zijn er een hoop leuke spullen op de markt waar ze een hoop van opsteken en die in het verlengde liggen van de basisschoolperiode. Deze vijf items zijn fantastisch en zullen zeker in de smaak vallen tijdens verjaardagen of feestdagen;

Electro

Ik ken het nog van vroeger en vind het onwijs leuk dat het nu nog op de markt is én nog veel succes heeft. Electro biedt al tientallen jaren veel speel- en leerplezier door middel van educatieve thema’s in combinatie met elektronica: een leuke manier om te leren over vormen & kleuren, letters, tellen, de tijd en nog veel meer schoolthema’s. Het werkt heel simpel: verbind iedere vraag met het juiste antwoord door middel van de kabels. Als het antwoord goed is, gaat het lampje branden. Er zijn ontzettend veel varianten te koop voor verschillende leeftijden (wij hebben deze) en in iedere doos vind je diverse kaarten die wisselen in moeilijkheidsgraad. De meeste dozen kosten 14,95 en daarom vind ik ze ook erg geschikt als cadeautje. Van simpele basisschooldozen tot aan varianten van Woezel en Pip en Nijntje. Leerzaam, veel en lang vermaak en gewoon ontzettend leuk om samen met je kindje te doen of om het hem of haar alleen te laten proberen.

Schermafbeelding 2018-01-22 om 14.14.14

Mini Loco

Dit stond op Skylers lijstje voor zijn verjaardag en de feestdagen maar vooralsnog is het nog niet in huis. Ik bewaar het dus voor een andere gelegenheid want ik vind dit een enorm tof cadeau. De doosjes van Mini Loco bestaan uit blokjes en boeken met opdrachten. Als ze de opdrachten hebben uitgevoerd, kunnen ze aan de achterkant van de doos zien of de blokjes het juiste motief hebben gevormd. Zo ja, dan zijn de opdrachten goed uitgevoerd. Zo nee, dan kunnen ze het opnieuw proberen. Het leuke van Mini Loco is dat je de basisset kunt kopen en vervolgens kunt uitbreiden met verschillende boekjes. Zo blijft het uitdagend voor jouw kind en heb je er mega lang plezier van. Ook dit is weer voor verschillende leeftijdscategorien en in verschillende moeilijkheidsgraden te koop. De basisdoos van Mini Loco kost 14,95 en de diverse boekjes koop je al voor een prijs vanaf 8,95.

Schermafbeelding 2018-01-22 om 14.16.52

Puzzels

Het lijkt heel simpel maar puzzelen is heel erg goed voor het denkvermogen van een kleuter. Er is behendigheid voor nodig, veel geduld, oplossingsgericht kijken en goed ruimtelijk inzicht. Skyler vindt het fantastisch om te puzzelen en voor de uitdaging hebben we puzzels met 100 stukjes en voor de leeftijd 6+ liggen. Deze valt erg in de smaak. Hij vermaakt zich er lang mee en is heel erg trots als het gelukt is. Puzzelen is ook leuk om samen te doen. Alle stukjes op tafel en puzzelen maar. Er zijn heel veel varianten te koop en ik weet zeker dat de meeste kindjes hier erg blij mee gaan zijn. En de ouders trouwens ook! Ik vind het echt leuk als mensen voor Skyler een puzzel kopen.

Schermafbeelding 2018-01-22 om 14.18.38

Magnetische letterdoos

Voor Kerst kreeg Skyler een magnetische letterdoos waar hij flink vaak mee in de weer is. Wij hebben de variant met Pompom en Skyler kan hier heel goed de letters mee leren en leren schrijven. De doos bestaat uit 77 magnetische letterblokjes en 16 werkbladen, die variëren in niveau. Je legt een werkblad in de deksel van de letterdoos en kunt vervolgens de magneetjes op het gekozen werkblad leggen. Doordat de doos magnetisch is, hoef je niet bang te zijn dat je losse magneetjes verliest en is het bijvoorbeeld ook leuk speelgoed voor mee op vakanties of tijdens lange autoritten. Je kleuter leert het koppelen van klanken aan letters, het onderscheiden van letters, oefenen van letters en het maken van woorden. Hier is het echt een topcadeau geweest en ondanks dat Skyler nog niet kan schrijven, herkent en benoemt hij toch wel steeds vaker de letters. De doos die wij hebben kost 21,95 maar ik weet dat ze ook regelmatig in de aanbieding zijn of ergens te koop zijn voor een lagere prijs. Mijn moeder kocht het met Kerst bij Boekenvoordeel voor een prijs van 10 a 15 euro. Even in de gaten houden, dus! De set is ook verkrijgbaar als magnetische rekendoos. Ook tof!

rompompom-magnetische-letterdoos_10013760727030

Houten kalenderklok

Wij kochten voor Sinterklaas, naast een helikopter van Brandweerman Sam, ook een houten kalenderklok omdat we het fijn vonden dat er iets leerzaams tussen zat. Skyler is helemaal in de ban van cijfers, dagen en seizoenen en daarom vonden we dit een cadeau dat goed bij hem aansloot. Ook omdat ze het op school in zijn klas ook hanteren om de dagen aan te duiden. Met de houten kalenderklok kun je niet alleen leren klokkijken, maar ook de maanden, seizoenen en het weer laten zien. Je kunt iedere dag alles goed zetten en zo leert jouw kind welke dag het is, in welke maand we zitten, in welk seizoen dit valt én dus ook hoe laat het is. Het is iets heel simpels maar zo kunnen we goed aan Skyler uitleggen waarom het nu winter is, hoe lang de zomer nog duurt, hoe laat het is en in welke maand bepaalde dingen gebeuren. Ik vind het helemaal leuk. Er zijn diverse varianten op de markt met dus ook verschillende prijzen. Wij hebben deze, maar er zijn ook kalenderklokken voor 10 én voor 30 of 40 euro te koop.

Nog meer tips? Vertel het me in de comments!

Schermafbeelding 2018-01-22 om 14.13.46

Share:

6 Reacties

 1. 26 januari 2018 / 13:45

  Leuk dat leerzame speelgoed wat ze tegenwoordig hebben! Iets voor of na de zomervakantie hebben ze bij winkels als Action en Kruidvat ook altijd heel veel leerzame spelletjes en puzzels.
  Liefs

 2. 26 januari 2018 / 20:36

  De Rom pom pom doos, lezen en rekenen kochten we ook bij de boekenvoordeel voor 10 euro, fantastisch kado! Het spel knappe koppen is hier een groot succes!

 3. Jessica
  26 januari 2018 / 22:25

  Hier momenteel ook aan het uitkijken voor leerzame spelletjes dank je voor het delen ik neem er paar over in mijn lijstje 🙂

 4. Irini
  27 januari 2018 / 14:56

  Nog een tip : Letterkwartet !!! Dat was hier als enige een hit.
  Ik heb een kind die zich niet bezig wil houden na schooltijd met educatieve dingen
  En ze heeft een bloedhekel aan puzzelen… als klein kindje al op het kdv, maar nu met 8 jaar houdt ze nog steeds niet van puzzelen hahahaha

  • Irini
   27 januari 2018 / 14:57

   Oh ja, Mini Loco is ook leuk, maar jammer dat de doos niet heel lang meegaat. Wij zijn inmiddels alweer overgestapt op Maxi Loco (Wel onder luid protest want mevrouw houdt niet van loco)

 5. Evelien
  28 januari 2018 / 11:02

  De “ik leer” spellen zijn ook heel leuk en leerzaam voor kleuters. Je hebt ze in ik leer lezen,ik leer rekenen, ik leer schrijven enz. De ik leer lezen variant is erg leuk voor 4+ ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.