Review: hoe vind ik de luiers van Zwitsal?

Review: hoe vind ik de luiers van Zwitsal?

Een tijdje geleden lanceerde Zwitsal luiers en toen ze in de aanbieding waren bij AH en ik mijn boodschappen ging bestellen, bestelde ik ze mee. Ik was héél erg nieuwsgierig! Ik ben dol op de geur van Zwitsal maar beide kids hebben een zeer gevoelig huidje. De producten komen helaas ons huis dus niet in. Over de luiers had ik in eerste instantie gemengde gevoelens: luiers van Zwitsal? Zit daar dan parfum in zodat ze naar Zwitsal ruiken? Maar niets is minder waar. De luiers van Zwitsal zijn ongeparfumeerd maar iedere verpakking bevat een geurbuiltje van het merk. Deze kun je tussen de luiers, maar ook bijvoorbeeld in de kledingkast leggen. Voor de rest zijn het dus ‘gewoon’ luiers. Met een prijs van 10,99 is een pak behoorlijk aan de prijs. Is het dat waard?

IMG_3108

IMG_3109

Heel zacht

Het eerste wat ik merk als ik het pak openmaak, is de zachtheid van de luiers. Ze zijn dun en voelen zacht aan. Het geurbuiltje is heel erg klein, dat had wel iets uitgebreider mogen zijn voor die hoge prijs die je betaalt. Maar goed, daar koop je niet per sé deze luiers voor natuurlijk, aangezien geurbuiltjes ook los verkrijgbaar zijn. De luiers voelen dus fantastisch aan. Daar ben ik absoluut over te spreken. Maddox heeft onwijs snel last van luieruitslag en dat blijft met deze luiers beperkt. Het wordt niet minder maar ook zeker niet meer. Comfortabel én zacht dus, precies waar ik zo van hou. Ze zijn wel echt dunner dan ik gewend ben. We hebben normaal Pampers Premium Protection en hiervoor heb ik diverse merken getest. Deze luiers van Zwitsal zijn wel één van de dunste die ik geprobeerd heb.

Maat 1 tot en met 6

De luiers hebben een indicatiestrip (in de maat 1, 2 en 3), het typische Zwitsal plaatje en iedere maat heeft een ander kleurtje. Maat 1 en 2 bevatten ook nog eens een naveluitsparing, wat ik echt een perfecte uitvinding vind. Ik heb bij Maddox vaak genoeg het luiertje omgevouwen omdat zijn navel wat geïrriteerd was in de eerste maand. De luiers lopen van maat 1 tot en met 6, met voor nummer 4 nog een 4+ variant. Dit loopt eigenlijk vrijwel hetzelfde met andere merken.

IMG_3106

IMG_3107

Natte nachten

Ik heb van maat 3 (Maddox is 7.5 kilo) een pak getest en heb in maat 4 nog een pak liggen (daar zijn de foto’s van de verpakking van). Ik heb de luiers een week gebruikt, zowel overdag als ’s nachts. Ik schrijf niet zo heel vaak negatief over een product, maar ik kan er nu niks mooiers van maken: ik ben er niet zo over te spreken. Ik vind ze mooi vorm gegeven, ze zijn onwijs zacht, lekker dun en het geurbuiltje is een mooie toevoeging. Maar van de zeven nachten had Maddox vijf nachten een natte pyjama omdat de luier niet alles kon opnemen en het dus was gaan lekken. Terwijl ik met de Pampers Premium Protection nooit problemen heb, heeft Maddox nu dus regelmatig in een natte pyjama geslapen omdat ik er dan wat laat achter kwam. Ik wilde het een week volhouden maar dat heeft dus helaas niet zo goed uitgepakt. As ik ergens een hekel aan heb is het als mijn kids nat wakker worden na een nacht slapen.

Overdag wel oké

Overdag vind ik de luiers op zich prima in gebruik. Ze sluiten netjes aan en doen gewoon wat ze moeten doen. Echter merk ik dat de luiers heel snel onwijs vol voelen. Ik ben helemaal niet van het ‘iedere twee uur moét mijn kind een schone luier’, maar bij deze luiers van Zwitsal is dat wel echt een must. Ze werken dus niet zoals ik zou willen. Zoals ik zou verwachten van een merk als Zwitsal én de prijs die ervoor gevraagd wordt. Voor dat geld koop ik dan toch liever Pampers. En heel eerlijk: als ze in de aanbieding gaan komen laat ik ze voor nu ook maar liggen. Voor Maddox, die aardig veel plast, is het gewoon geen succes. Jammer, maar helaas! Sorry Zwitsal.

Je koopt de luiers van Zwitsal bij AH, Etos & Bol.com voor een prijs van 10,99 per pak.

IMG_3110

Share:

17 Reacties

 1. 19 november 2017 / 08:34

  Oh wat grappig! Ik heb juist helemaal geen natte nachten meer gehad bij mijn dochtertje met de zwitsal luiers en ben er juist heel erg over te spreken. Het lijkt ook of ze minder last heeft van rode billetjes, maar dat kan ook net toeval zijn. Ik heb al vaker andere luiers geprobeerd. Het lekken had ik bij zowel kruidvat als etosluiers en ben dus weer terug gegaan naar pampers. Toch hoor ik juist over die luiers van anderen altijd hele goede verhalen. Misschien past de ene luier beter bij t ene kind en de ander bij de ander. Voor mij zwitsal of pampers, net welke in de aanbieding zijn.

 2. 19 november 2017 / 10:02

  Aaaargh natte luiers! Het ergste ooit vind ik ook. Jongetjes schijnen ook veel meer te plassen van meisjes ‘s nachts. Ons mannetje haalde we er ook regelmatig nat uit, zo zielig (hij werd er gelukkig wel wakker van). Met pampers is dit inderdaad nooit het geval. Jammer, misschien moet zwitsal het gewoon houden bij de producten toch?

  • Sabine
   20 mei 2018 / 14:09

   Hoi hoi hier ook een mannetje die veel plast maar ook bij pampers gaat het erdoorheen.
   Zit aan die zwitsal luiers te denken om te proberen

 3. Vlienelien
  19 november 2017 / 10:32

  Dat probleem had ik hier ook. Lekkende luiers. Ookvond ik het heel vervelend dat de luiers verkeerd om in de verpakking zitten. Dan open je de verpakking en dan zit de bovenkant (de open kant) van de luier bovenaan. Dat pakt heel lastig.
  Hier ook geen succes.

 4. Nicole Kuik
  19 november 2017 / 14:26

  Precies dezelfde ervaring! Ik moest Luke 3x per nacht verschonen terwijl hij normaal 1 pampers luier draagt! Nog nooit zo vaak het bed moeten verschonen. Erg slecht dat zo een bekend merk zo’n slecht product levert. Dit moet toch getest zijn?

 5. Ivy
  19 november 2017 / 18:31

  Niet geprobeerd, maar ben nog steeds erg tevreden (ook qua prijs met ah huismerk)

  • Ivy
   19 november 2017 / 18:33

   Dat is een half bericht. Ik bedoelde erg tevreden met kruidvat luiers, ook vanwege prijs

 6. Pascalle
  20 november 2017 / 07:43

  Ik heb ze ook geprobeerd maar vond ze geen succes, vaak verschonen. Ik blijf toch bij de Kruidvat luiers, en in de aanbieding Pampers!

  • Shirley
   Auteur
   20 november 2017 / 08:12

   Ik hoor veel positieve verhalen over Kruidvat! Ga ik eens proberen 🙂

 7. Sabine
  20 november 2017 / 15:35

  Vanaf de geboorte zweren we hier al bij Kruidvat luiers en snachts een (van die paarse verpakking) pamper, de ideale combi voor ons!

 8. Claudia
  21 november 2017 / 11:39

  Gaat hier snachts goed in tegenstelling tot Kruidvat (meisje)
  Maar action net zo goed maar stuk voordeliger (0.15 per luier)

 9. Annabel
  21 november 2017 / 20:17

  Hier zweren we ook bij de Kruidvat luiers. Heb nu zelfs van te voren in nr. 1 geen pampers in geslagen, zijn meteen met Kruidvat aan het luieren geslagen haha. Prima prijs, pasvorm en ze lekken er nooit door heen.

 10. 23 november 2017 / 09:42

  Ik vind dit ook echt verschrikkelijke luiers. Ik deed onlangs een hele “150 ml water” test met deze en diverse merken en ze lekken echt regelrecht door. Ze zijn idd wel super soft, maar wat een ruk dingen haha! Ik hou het op etos, kruidvat of pampers

 11. Mignon
  12 januari 2018 / 20:37

  Ik heb ze geprobeerd voor mijn dochter van 2 die heel veel diarree heeft en veel plast en juist met deze luiers lekt ze niet door. Bij de pampers wel.
  Heerlijk zacht, mijn dochter geeft dat zelfs zelf aan.
  Echt briljant vind ik dat het buitenrandje altijd al netjes naar buiten zit, wat een verademing. Bij pampers moet ik altijd dubbel checken.
  Hier geen enkele nacht doorgelekt terwijl ze heel veel plast en met ieder ander merk lekt ze wel door.
  Helemaal andersom met jou bevindingen dus.
  Voor mij is het echt een aanrader (mits in de aanbieding;) )

 12. Nickay
  24 januari 2018 / 19:33

  Ik vind de luiers erg slecht. Mijn zoontje is nu al 6 x doorgelekt terwijl ik de luier niet lang om heb.. erg vervelend, en dat voor dat geld echt niet normaal..

 13. Robin
  29 januari 2018 / 11:59

  Hier ook, ik had deze recensies al gelezen maar kwam de luiers gisteren in de actie tegen bij de AH. Dus zoals ik ben…, toch even proberen. Ik vind het top luiers betreft vormgeving en zachtheid, zeker als ze een wat strakkere broek aanhebben biedt deze luier echt meer flexibiliteit. Maar! De eerste keer, raak tweede luier, raak en derde luier…… weer een natte romper en dat na maximaal 3 uurtjes! Ik kon mij niet voorstellen dat een merk als Zwitsal een dergelijk slecht product op de markt zet. Als dit niet wordt aangepast zie ik ze niet meer in de schappen liggen volgend jaar vrees ik.

  Ik blijf bij mijn combi Lidl(toujours) en de nachten met Pampers babydry, werkt top!

  Sja en nu die twee pakken luiers maar zien kwijt te raken 🙁

 14. Aniek
  17 mei 2018 / 04:01

  Voordelen: voelt zacht aan

  Nadelen: absorbeert niet, onhandig verpakt, duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.