Getest: Emma Kids matras voor Maddox

Getest: Emma Kids matras voor Maddox

Matrassen; het blijft een zoektocht naar het juiste exemplaar. Gelukkig wordt het ons tegenwoordig een stuk makkelijker gemaakt door het feit dat er verschillende shops zijn waar je één soort matras –dankzij diverse onderzoeken- online kunt bestellen. Emma Matras is zo’n bedrijf. Het bedrijf heeft een hoogwaardig, drukverlagend matras dat zowel voor de zij-, buik-, rug- en de dwarsligger geschikt is. De ontwikkelaars hebben wereldwijd de beste matrassen geanalyseerd en op basis hiervan de perfecte matrasstructuur voor Emma ontworpen. En met succes! Zowel in maart 2017 als in mei 2017 zijn ze door de Consumentenbond in Nederland als winnaar uit de bus gekomen. Sinds kort hebben zij het Emma Kids babymatras: een matras dat de baby optimaal ondersteunt, gemakkelijk schoon te houden is en vrij is van schadelijke stoffen. Ik heb hem nu een paar weken in het bedje van Maddox liggen. Natuurlijk kan ik hem nog niet vragen wat hij ervan vindt, maar kan ik wel mijn mening én het verhaal met jullie delen. Maddox ligt alweer even zonder babynestje in zijn bed en ligt dus direct op het matras.

Thuis geleverd

Het concept dat je matras thuis wordt geleverd in een doos, helemaal opgerold, is een beetje gek. Toch kan ik uit ervaring zeggen dat het matras netjes uitrolt en binnen no time een natuurlijke vorm heeft aangenomen. Ik slaap zelf al maanden op een matras dat zo geleverd is en ook dit babymatrasje was direct in de juiste vorm. Heerlijk! Voor Maddox ontving ik het babymatras in de afmeting 60 x 120. Er is ook een peuterformaat in de kidscollectie te koop, in de maat 70 x 140. Emma Kids matrassen zijn daarom geschikt voor kinderen van 0 tot 5 jaar.

IMG_1586

IMG_1587

IMG_1589

IMG_1590

IMG_1591

Overal over nagedacht

De matrashoes is medisch getest en bestaat uit een dubbele laag met een hoog gehalte aan natuurlijke viscose. Zowel het schuim in het matras, als de hoes is vrij van zilver, antimonium en optische bleekmiddelen en dat is wel zo prettig als ze urenlang in bed te vinden zijn. Er is zelfs zo over nagedacht, dat het matras in een stoffen hoes ín het plastic in de doos wordt verzonden. Zo komt het matras niet in directe aanraking met het plastic verpakkingsmateriaal. Bij een klein ongelukje, en die heb je nog weleens met een newborn in huis, is de hoes dankzij de rits gemakkelijk te verwijderen. Even wassen op 60 graden, drogen en klaar is kees. Dankzij het natuurlijke materiaal droogt de hoes ook nog eens heel snel en slaapt jouw kindje al snel weer op zijn eigen matras in zijn eigen bed. Wees trouwens niet bang voor die rits; door de security rits kunnen kleine babyvingertjes niet naar het binnenste gedeelte van het matras. Het matras bevat ook nog eens verticale luchtkanalen voor een goede ventilatie.

Veiligheid voorop

Kindjes liggen niet stil en rollen alle kanten op tijdens het slapen. Maddox is ook echt zo’n draaier en eindigt negen van de tien keer op zijn buik tijdens een dutje. Soms tref ik hem zelfs dwars in bed of helemaal aan het hoofdeinde. Kleine druktemaker. Het matras ondersteunt dankzij de optimale hardheid de groei van de wervelkolom. Door het Safesleep speciaalschuim kan het niet verder dan drie centimeter inzakken. Ik heb er een aantal keer op gedrukt en het is een behoorlijk stevig matras, maar zeker niet té. Ik moet een beetje kracht zetten om het matras in te duwen en voel dat het vormt naar mijn hand. Als ik deze weghaal, veert het matras weer helemaal terug.

IMG_1595

IMG_1596

IMG_1597

IMG_1598

Als ze wat groter worden gaan de meeste kleintjes op een bepaald moment in hun bedje staan. Been there… Skyler had er een handje van. Maar ook hier is bij het Emma Kids babymatras aan gedacht: door de verstevigde randen in het matras, glijdt het kindje minder snel met zijn voetje tussen de spijlen van het ledikant en het matras om bezeren te voorkomen. Kijk, dat noem ik nog eens vooruit denken! Over alles is dus extra goed nagedacht. En dat is wel zo fijn als je kleine baby in de nacht op zijn eigen kamer ligt en je hem of haar niet continu in het vizier hebt.

100 dagen op proef

Een matras online bestellen kan zeker spannend zijn maar hier heeft het, een tijd geleden voor onszelf en nu dus voor Maddox, enorm goed uitgepakt. Je krijgt maar liefst 10 jaar garantie op de Emma matrassen en ook kun je het matras 100 nachten uitproberen om te kijken of jij of je kinderen er lekker op slapen. Is dit niet het geval en ben je niet tevreden, dan kun je het matras kosteloos weer laten ophalen en krijg je je geld terug. Wij gaan dat zeker niet doen; wat mij betreft is het Emma Kids matras een príma koop voor een prijs van 179 euro. Wij zijn blij!

* Ik heb dit matras gekregen.

IMG_1600

Share:

5 Reacties

 1. Christine
  10 oktober 2017 / 19:20

  Leuke doos eromheen! En je kunt horen dat ze overal over nagedacht hebben..
  Onze dochter ligt nu nog in het ledikant op een matras dat we bij een babyzaak hadden gekocht, maar op zolder staat al een (logeer-)bed klaar met een eenpersoons Emma matras! Heb ik ooit met een winactie gewonnen in 2016 en we liggen nu zelf op een tweepersoonsmatras van Emma die we zelf hebben aangeschaft.. was oprecht elke cent waard, wat een onwijs fijne matrassen zijn dit toch!

 2. Debbie
  11 oktober 2017 / 12:21

  Klinkt wel goed allemaal, maar wat ik me af vraag. Is dit matras net zo veilig als een aerosleep matras? Op het gebied van ventilatie en wanneer je kindje op zijn of haar buik zou slapen?

  • Shirley
   Auteur
   11 oktober 2017 / 13:28

   Ik heb je vraag even neergelegd bij Emma Matras zelf voor een zo’n goed mogelijk antwoord!

  • Shirley
   Auteur
   12 oktober 2017 / 14:22

   Ik heb terugkoppeling: ‘daar hebben we extra veel aandacht aan besteed. Het matras heeft verticale luchtgaten, zodat er een optimale ventilatie is en er geen gevaar voor het kindje bestaat. We raden wel altijd aan om een slaapzakje te gebruiken zodat het kindje zich niet zo gemakkelijk om kan draaien.’

   Er is tot nu toe, volgens het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid, nog niet aangetoond dat buikligging van een baby op een ventilerend matras ongevaarlijk is. Je kunt je zoveel mogelijk aan hun adviezen houden voor veilig slapen, maar ook gewoon je eigen gevoel volgen. Ze zeggen immers dat babynestjes ook niet veilig zijn en die heb ik ook met veel plezier in huis. Ik heb zelf een buikslaper maar Maddox is alweer wat ouder en kan zelf zijn hoofdje goed weg draaien. Kortom: ze hebben er dus absoluut over nagedacht, maar 100% garantie kan natuurlijk niemand geven 😉

   • Debbie
    12 oktober 2017 / 16:47

    Thanks voor het navragen! Duidelijk antwoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.