(~215 B)
Getest: de badolie van Petit&Jolie

Getest: de badolie van Petit&Jolie

Skyler is helaas niet gezegend met een vlekkeloos huidje. Je kunt wel zeggen dat ‘ie mijn probleemhuid geërfd heeft. Hij is ontzettend droog, reageert heftig op veel producten en kampt regelmatig met eczeem. We kunnen dan ook wel stellen dat badderen en douchen niet echt het slimste is dat hij kan doen. We beperken dit dan ook tot het minimum. Maar na een verschrikkelijke afkeer tegen douchen en badderen de afgelopen maanden, is dit (gelukkig) weer een beetje goed gekomen. Skyler vindt het nu weer heerlijk om in bad te gaan, en dat hebben we allemaal te danken aan nichtje Beau. Toen we met zijn allen bij Kitty waren en Beau aankondigde dat ze in bad wilde, besloot Skyler te roepen dat ‘ie ook wilde. Resultaat: twee super blije kids bij Kitty in bad die de grootste lol samen hadden. Sindsdien gebeurt het regelmatig dat Skyler vraagt of ‘ie in bad mag en daar geven we dan ook gewoon weer gehoor aan. Niet iedere dag, niet om de dag, maar één of twee keer per week. Daarna moeten we hem héél goed insmeren, aangezien ‘ie zo ontzettend droog is. Sopjes en badschuim zijn voor Skyler uitgesloten, maar badolie doet natuurlijk wel wonderen voor zijn huid. We hebben de afgelopen tijd de badolie van Petit&Jolie getest en vandaag wil ik jullie er meer over vertellen.

Een tijd geleden had ik een ontzettend leuke afspraak met Esther, de eigenaresse van Petit&Jolie. Tijdens haar eerste zwangerschap hield ze zich bezig met vragen als waar komt een product vandaan? En waar gaat het naar toe als wij het niet meer gebruiken? Deze twee aspecten hebben er toe geleid dat Esther op zoek ging naar eerlijke, pure en biologische producten voor baby’s, kinderen en zwangere vrouwen. Tot haar grote verbazing kwam ze maar weinig tegen. Petit&Jolie was geboren.

Petit&Jolie kijkt niet alleen naar ingredienten die goed zijn voor jou en jouw kindje, maar ook naar wat goed is voor het milieu. Want wat gebeurt er als jouw olie door het doucheputje verdwijnt? Esther vindt het heel belangrijk dat haar producten goed zijn voor zowel de mens als de natuur, en probeert dat dan ook uit te stralen met Petit&Jolie. Dat is dan ook gelijk een groot verschil met andere merken. Veel producten richten zich wel op het welzijn van de mens, maar de natuur wordt daarbij nog weleens vergeten. Petit&Jolie wil baby´s, kinderen en ouders kunnen laten genieten van al het goede dat de natuur ons al eeuwenlang biedt, met producten die bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Zonder daarbij schade aan te richten aan de natuur. Een mooi cirkeltje! De natuurlijke en biologische producten zijn te allen tijde schoon en veilig voor onze baby’s, én voor de aarde waar we op leven, de lucht die we inademen en het water dat we drinken. Toch een fijn geweten, als je je badolie staat uit te knijpen boven het badje voor je kind. En over de badolie wil ik het vandaag hebben.

2016-11-27-18-03-25

2016-11-27-18-03-44

2016-11-27-18-03-57

Ik kreeg de badolie van Esther mee na ons gesprek en sindsdien zijn we hem aan het testen. Skyler is nu zo’n vijf keer in bad geweest met de olie en ik kan wel zeggen dat we positief verrast zijn. Skyler is echt minder droog als hij uit bad komt. Nu staat er op de verpakking dat je een klein beetje badolie moet uitknijpen boven het bad, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet heel zuinig mee ben. Van mij mag er wel flink wat olie in, want dat komt Skylers huid alleen maar ten goede. Zodra de olie met het water gemengd is, krijg je een melkachtig badje. Het voelt niet heel vettig aan als je met je hand voelt, maar na afloop voelt de huid van Skyler wel echt minder droog en wat soepeler. Een laagje vette zalf erover en Skylers huid voelt een stuk beter aan. De volgende dag merken we nog steeds wat effect van de olie. Het ziet er allemaal net even soepeler uit en voelt net wat minder droog. Ook Skyler zelf is fan; hij roept regelmatig dat ‘ie in bad wil met olie. Zijn huid reageert er goed op, er ontstaan geen rode plekken en het eczeem blijft weg. Dat is weleens anders geweest met andere verzorgingsproducten.

2016-11-27-18-10-01

In eerste instantie schrok ik een beetje van de parfum op de ingrediëntenlijst. Dat vermijd ik altijd zoveel mogelijk. Echter vertelde Esther mij dat de parfum die zij gebruiken altijd van natuurlijke essentiële oliën komen. Het product ruikt helemaal niet zo sterk en Skyler reageert goed op deze vorm van parfum.

Glycerin, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Polyglyceryl-5 Oleate, Parfum**, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*, Helianthus Annuus Seed Oil
* = from organic source ** = natural essential oils

Op de website van Petit&Jolie lees je nog veel meer over de gebruikte ingrediënten in de producten. Heel erg prettig om zo meer informatie te krijgen!

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik helemaal niet zo groen ben. Sterker nog: ik ben er totaal niet mee bezig. Echter vind ik het wel heel belangrijk dat ik weet wat voor producten ik bij Skyler gebruik en wat daar allemaal in zit. Helemaal omdat ‘ie zo’n gevoelige huid heeft. Ik test altijd eerst alles op mezelf en als er bij mij een reactie ontstaat, gaat het regelrecht weg. Reageer ik er goed op, dan durf ik het bij Skyler ook aan. Zo deed ik dat ook met deze badolie. Ik heb het direct geprobeerd tijdens de afspraak met Esther en mijn huid voelde goed en zacht. Uiteindelijk gebruiken we het nu dus voor Skyler en de resultaten mogen er wezen. Nee, de droogte is niet weg en ja, hij heeft nog zeker eczeem. Maar de badolie maakt het badderen net even wat prettiger en maakt Skylers huidje soepeler zodat het daarna toch iets meer verzorgd aanvoelt. En daar zijn we al heel erg blij mee!

Petit&Jolie heeft een mooi assortiment aan producten. Alle baby verzorgingsproducten zijn onder de 10 euro en zien er fantastisch uit. Daarnaast verkoopt Esther ook producten voor zwangere vrouwen, leuke giftsets en gezellige rompers. Kijk voor meer informatie op de website.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties

 1. Mandy
  30 november 2016 / 11:06

  Wij gebruiken dit merk ook bij ons zoontje en we vinden het heel prettig in gebruik! En ja, van die verpakkingen word je gewoon heel vrolijk!

 2. Jessica
  30 november 2016 / 11:53

  Wat leuk, ik kende dit merk nog niet. Ga gelijk even kijken op de webshop. Een beetje meer groen kan natuurlijk geen kwaad.

 3. Barbara
  30 november 2016 / 20:51

  Dit klinkt als een prettig product. Is het ook in een fysieke winkel te koop?

 4. Stephanie
  1 december 2016 / 15:05

  A goed om te lezen, mijn dochter heeft ook flink last van eczeem en ik gebruik hier altijd de badolie van dr leenarts.
  Dit is misschien eens mooi om af te wisselen.
  Wellicht lees ik eroverheen, maar wat is de prijs? Onhandig als dat hier niet in vermeld wordt en je zelf moet gaan zoeken

  • Shirley
   Auteur
   1 december 2016 / 15:15

   In het artikel staat een regelrechte link naar de productpagina. Hoef je niks te zoeken 😉 Hij kost 9,95!

Secured By miniOrange